​Van woensdag 21 juni tot en met zondag 25 juni protesteerden meer dan 300 mensen tegen klimaatverandering in de vorm van vreedzame protestacties bij drie verschillende mijnen. Het Tsjechische dorp Horní Jiřetín stond even in het teken van klimaatgerechtigheid.

Samen tegen klimaatverandering

Polen, Duitsland, Zweden, Italië, België, Frankrijk, Rusland en zelfs de Verenigde Staten: actievoerders kwamen overal vandaan om deel te nemen aan het klimaatkamp. En zij hadden allemaal één doel: protesteren tegen de vervuilende mijnindustrie en vechten voor het behoud van een gezond klimaat. Om aandacht te kunnen genereren voor het probleem van klimaatverandering werden er op zaterdag verschillende succesvolle legale protesten georganiseerd rondom en zelfs in de mijnen.

'Limity jsme my'
In het klimaatkamp werden verder lezingen en workshops gehouden. Er heerste een sfeer van verbondenheid en vriendschap en er was ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen. 'We are the limits!' was het kampmotto. Ieder individu kan op zijn of haar eigen manier bijdragen aan het wereldwijde protest tegen de vervuilende industrieën. De groep hoopt volgend jaar een nog succesvoller kamp te kunnen organiseren met nog meer deelnemers.

Steun de groep Limity Jsme My met een eenmalige donatie, zodat zij nog meer toffe protesten kunnen organiseren!Gepubliceerd op 26-07-2017

project-viewer