Over de Rooie Rat

Sinds september 2015 is de winkel van de Rooie Rat helaas niet meer. "De Rooie Rat" als collectief blijft bestaan.

 

Boekhandel de Rooie Rat is de oudste en grootste links-politieke boekhandel van Nederland, met een culturele en politieke uitstraling tot ver buiten Utrecht.

In de winkel vindt u een breed, actueel en overzichtelijk ingedeeld assortiment op het gebied van onder andere politieke en sociale wetenschappen, filosofie, geschiedenis, marxisme en anarchisme, milieu, migranten en vluchtelingen, oorlog en vrede. Natuurlijk is er ook een uitgebreide collectie literatuur.

De Rooie Rat is internationaal georiënteerd: naast Nederlandstalige boeken en tijdschriften is er ook een uitgebreid aanbod van Engels- en Duitstalige titels en is er zelfs een bescheiden selectie Turkstalige literatuur.

De winkel is democratisch georganiseerd en draait grotendeels op de inzet van haar vrijwilligers.

Vanzelfsprekend kan de Rooie Rat elk gewenst Nederlands, Engels of Duits boek snel en goedkoop bestellen.

Achterin de winkel treft u een uitgebreid modern antiquariaat aan, dat is gespecialiseerd in de moderne sociale geschiedenis (onder andere arbeidersbeweging) en de geschiedenis van het politieke en sociale denken. De nadruk ligt op de geschiedenis van socialisme en anarchisme in al hun historische varianten.

Boekhandel de Rooie Rat ligt in het hartje van Utrecht aan de Oude Gracht, op vijf minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station.


Grotere kaart weergeven