vluchtelingen

Geen vluchteling op straat of in de cel!

Demonstratie ‘Geen vluchteling op straat of in de cel’ – 23 maart – Amsterdam

Mars vertrekt 13:00 vanaf Vluchtkerk Amsterdam
Erik de Roodestraat 16 – goed bereikbaar via tram en metro.
Manifestatie op het Museumplein vanaf 14:30
Sprekers, actie en een ééndaags tentenkamp.

Kinderpardon altijd nodig

url: 
http://www.nederlandsmedianetwerk.nl/profiles/blogs/kinderpardon-altijd-nodig?xg_source=activity

29/9 #geenmensisillegaal Koekamp/Den Haag

url: 
https://www.indymedia.nl/node/8759

Vluchtelingenkamp in Den Bosch

BRON www.no-border.nl/

Laatste nieuws:

Somaliërs mogen bij IND-kantoor blijven staan
IND en COA verzoeken Somaliërs te vertrekken

Geld voor de actie in Den Bosch kan worden overgemaakt op rekeningnummer 3551446 t.n.v. Samatar Abdullahi Jama te Katwijk o.v.v. “actie Den Bosch”

Inzameling van materiaal of voor vervoer


Breng dekens en tenten naar een van de inzamelingspunten:

Dinsdag bij de Algemene Vergadering 19.30 - 21.30 uur op de Ganzenmarkt

Ubica
Ganzenmarkt 24/26
Utrecht.

Vereniging Ontspoord
Havendijk 1 t/m 9
Den Bosch

Autonoom Centrum Den Haag
Willem van Outhournstraat 17
2593ZT Den Haag
http://acdenhaag.wordpress.com

Openingstijden: Maandag van 18:00 tot 23:00
Dinsdag van 14:00 tot 19:00
Vrijdag van 21:00 tot ?

St. Fabel van de Illegaal/Doorbraak
Middelstegracht 38
2312TX Leiden

Inmiddels is de actie in volle gang. De livestream (www.livestream.com/imagine2b)zal over een kleine 30 minuten weer hervat worden.

Irakezen voegen zich bij het protest

De media berichten volop over de acties:

Vluchtelingenkamp in Heerlen

Zondagavond om ca. 19:00 is een afvaardiging van Occupy Utrecht aangekomen in Heerlen om de Syrische vluchtelingen aldaar te voorzien van een tent van 75m2 en enkele veldbedjes. Er zijn echter nog steeds veldbedden tekort.

Opnieuw een deportatie op Schiphol maandag!

Bron www.indymedia.nl/node/5972

Maandag 9 juli wordt de Afghaanse Parwais Sangari vanuit België via Amsterdam naar Afghanistan gedeporteerd. Wij willen iedereen oproepen om morgen om 10.30 uur bij de incheckbalie te staan en zijn medepassagiers te laten weten wie er bij hem in het vliegtuig zit, en hen vragen daartegen in opstand te komen door weigeren te gaan zitten en zo het vliegtuig te verhinderen te vertrekken.

Maandag wordt de twintigjarige Parwais Sangari op een vlucht gezet richting de hel van Afghanistan. Parwais vluchtte naar België nadat zijn vader vermoord werd en zijn ouderlijk huis werd platgebrand. Zelf raakte hij zwaar gewond en ontsnapte hij nipt aan een ontvoering. Maar het bewijs dat hij gevaar loopt kwam te laat toe in België en dus krijgt hij hier geen asiel.

Parwais Sangari spreekt Nederlands, heeft een adoptiefamilie die hem in de armen sloot en heeft een opleiding in een knelpuntberoep – lasser -, een job die hij ook uitoefent.

Ontruiming van ‘Ter Apel’ is aanfluiting rechtsstaat

Bericht overgenomen van nrc.nl

Het spijt me dat ik het zo hard zeg, maar bij de ontruiming eind april van het tentenkamp in Ter Apel is de rechtsstaat beschadigd. En wel door de overheid, met opzet. Het lijkt erop dat de rechter een oor is aangenaaid – en een paar honderd uitgeprocedeerde asielzoekers een rad voor ogen is gedraaid. Om van de burger maar te zwijgen. Eigenlijk schaam ik me dat ik er zo laat achter kom.

Recht op toegang tot de rechter en om te betogen zijn effectief om zeep geholpen

Steun de actievoerders van Ter Apel!

BUMP! - Omdat de laatste rechtszaak tegen de gemeente Vlagtwedde (waar Ter Apel onder valt) en het COA is verloren, moeten de actievoerders 2782 euro proceskosten van de tegenpartij betalen. Donaties hiervoor zijn van harte welkom!

Stort je bijdrage op rekeningnummer 57 56 118 Stichting Lauw-Recht, Utrecht o.v.v. proceskosten. Dit is de projectenrekening van Solidariteitsorganisatie STIL. Heb je al geld gestort voor de actie in Ter Apel en mag die (deels) hieraan besteed worden? Mail dan even naar vluchtelingenopstraat@gmail.com. Fooienpotten en opbrengst van benefieten zijn ook zeer welkom!

16/6 Evaluatie Occupy Ter Apel

16 Jun 2012 14:00
16 Jun 2012 17:00
Europe/Amsterdam

Locatie: Park Nieuweroord, Utrecht

Tijdens deze middag zullen betrokkenen bij de steunactie voor de vluchtelingen in Ter Apel de betreffende actie evalueren. Iedereen die hierbij betrokken is (of is geweest) is van harte uitgenodigd.

Vluchtelingen terug in Ter Apel, rechtszaak en kamerdebat

UPDATE 22.45 uur

Naar aanleiding van de ontruiming op 23 mei dienen asielzoekers een schadeclaim in

• De twee Somaliërs die zich gisteren voor azc Ter Apel geïnstalleerd hadden, zijn vandaag door het COA opgevangen en zullen daar in afwachting van hun asielinterview verblijven.

• De rechtbank Groningen oordeelde vanmiddag dat de hekken bij het COA-terrein mogen blijven staan. (klik op 'datum uitspraak')

• Vandaag vindt om 15.30 uur een dertigledendebat plaats over Ter Apel. Volg het live. UPDATE: verslag van het debat door STIL (.doc)

• De 52 gearresteerde vluchtelingen die naar Vught zijn overgebracht, weigeren nog altijd dagelijks te stempelen. Ze lopen daarmee het risico op straat gezet te worden maar ze wensen dezelfde behandeling als de anderen die in AZC's zitten, en willen eveneens niet als criminelen behandeld worden.

• Vrijdag 1 juni houdt Raad van State een zitting Den Haag over de (on)mogelijke terugkeer naar Somalië

(STIL)

• Vanuit o.a. Zweden, Griekenland, Brazilië en Ecuador komt kritiek op het Nederlandse vreemdelingenbeleid en vreemdelingendentie

Syndicate content