media

Media exposure

DAVID ROVICS + ARMAND | CONCERT@ACU | 15 MEI

15 May 2013 22:00
16 May 2013 01:00
Europe/Amsterdam

Twee levende legenden op 1 podium!? Twee van de meest kritische zangers aller tijden op 1 avond!? Een uit Amerika en een uit Nederland… Dat wil je niet missen! Al is het maar omdat je zo'n unieke show niet snel nog eens voorbij zal zien komen…

De Occupy-spirit is mainstream geworden. [BBC 25/03/2013]

For four months their tents and banners outside St Paul's Cathedral in London were a physical reminder of the many who blamed banks and corporate greed for the financial crisis.

The Occupy London camp was just one of many around the world which sprang up in protest against capitalism. But 12 months after bailiffs and the police evicted the activists, did they have any lasting impact?

Newsnight's Liz Mackean went to meet two former residents of the camp who are trying to keep the spirit of the protest alive.

>> http://www.bbc.co.uk/news/uk-21926562 <<

Panopticon - de docu over jouw privacy

Video: 

Een vonk die de wereld deed ontbranden

Bekijk hier de film hoe over hoe het vuur vanuit Spanje - heel Europa en de wereld - bereikte. Voel het brandende vuur dat ontbrandt vanuit deze stevige documentaire.

Mis deze zeker niet.

THE MARCH OF THE INDIGNANTS - FULL FILM
[ http://lamarchaindignada.wordpress.com/film-2/ ]

- - - - - - -
De Indignados nemen je mee vanaf 15 mei, toen de eerste veranderingen doorleefd werden in Spanje. De zon van de Puerta del Sol brak open waaruit marsen ontstonden die heel Spanje met het licht bevruchtten.

Carne Ross on Being Agents of Change

Interview naar aanleiding van het manifest Leaderless Revolution van Carne Ross, voormalig topdiplomaat en Irak-klokkenluider, en nu deelnemer aan de werkgroep Alternative Banking bij Occupy Wall Street.

Recensie www.guardian.co.uk/books/2011/sep/08/leaderless-revolution-carne-ross-re...

Sneltreininterview bij The Colbert Report www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/413500/may-01-2012/carne...

Video: 

Een protestbeweging zonder denkers

De Groene Amsterdammer nummer 28 / 11-07-2012

Geen politicus, vakbondsleider of CEO weet hoe hij met Occupy in contact kan komen. Het handboek van de beweging biedt ook geen uitkomst.

CASPER THOMAS

Occupy Utrecht gaat actief aan donatiewerving doen

Omdat we weten dat vele lagen in de Nederlandse bevolking ons graag een duwtje in de rug willen geven hebben we vanaf heden een bankrekening beschikbaar voor het doen van 'specifieke' donaties.

Occupy Utrecht kijkt uit naar de toekomst

Utrecht, zaterdag 14 juli 2012

Geschreven door: Frederik Vrijman. Afgelopen maandag, 9 juli 2012, hebben wij de tenten op de Ganzenmarkt ingepakt. De redenen hiervoor zijn, zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, structurele bedreigingen van een aantal personen jegens onze ‘vaste’ Occupyers. Tijdens de algemene vergadering van dinsdagavond 10 juli zijn een aantal ideeën naar voren gekomen om op een andere, meer effectieve manier door te gaan met bewustmakende acties.

Enkele initiatieven

- Onderdak voor onze ‘vaste’ Occupyers
- Actie ter heroverweging van de kraakwet

Toeval of niet: 'Occupy Den Haag overgenomen door agressieve man met pitbull'

Wie deze dagen op bezoek gaat bij het kamp van Occupy op het Malieveld, zal wellicht worden verwelkomd door een grote kaalgeschoren kerel met een pitbull-kruising. De man heet Theo en is in de praktijk de nieuwe leider van het tentenkamp. Of de overige demonstranten hier blij mee zijn valt te betwijfelen: een merendeel van hen is de toegang tot het kamp ontzegd. Ook bezoekers kwamen er het afgelopen weekend niet in. In de dagen voorafgaand aan het weekend kwamen al diverse meldingen van occupiërs die bedreigd waren met fysiek geweld. Zij durven het kamp inmiddels niet meer op.

Surviving Progress (2011)

Wat vooruitgang wordt genoemd, wordt onze ondergang, waarmee we de eerste soort op aarde zouden zijn die zichzelf geheel tegen de wetten van de evolutie in te gronde richt. Het intelligente Surviving Progress toont waar we staan aan de hand van denkers variërend van chimpanseedeskundige Jane Goodall en kosmoloog Stephen Hawking, tot Ronald Wright, schrijver van A Short History of Progress uit 2004, waarop de film gebaseerd is. Hoopvol, ondanks alles. (cinema.nl)

Video: 
Syndicate content