Notulen GA 17.07.2012

17 Jul 2012 19:30
17 Jul 2012 21:00
Europe/Amsterdam

Notulen GA Occupy Utrecht 17-07-2012

Notulist: Roxanne

Stand op zaterdag
De kraam voor de stand staat nog steeds bij Ubica. Ze zijn ervan op de hoogte dat de kraam komende zaterdagmorgen gehaald wordt voor de stand, ze zullen met elkaar overleggen of de kraam nog langer bij hen in het gebouw mag staan. De bedoeling is om de kraam in ieder geval van 12-18u te bemannen. Als het goed is ligt het meeste materiaal voor de kraam bij Bram. Neem zelf ook materiaal/boeken mee als je komt.

Occupy-ontmoetingen
Er is veel behoefte aan elkaar ontmoeten nu het tentenkamp er niet meer is. Het voorstel is om dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond aan te houden als ontmoetingsavonden en op zaterdag ook samen te komen bij de stand. We hebben het idee om dan steeds te zorgen voor een spandoek of andersoortige statements.
Er is behoefte aan inhoudelijk gesprek met elkaar, om elkaar wederzijds te inspireren en te informeren. Levende dialoog!

Huishoudelijke mededeling
Als je een stoffer en blik hebt, neem die mee naar de GA en andere Occupy-ontmoetingen, dan kunnen we onze plek weer schoon achterlaten.

Nieuwe locatie
Er werd druk gespeculeerd over een nieuwe locatie, niet voor een tentenkamp maar een loctaie voor een pand. Ga vooral actief op zoek naar mogelijkheden in de stad en breng het in op de GA. Er zijn vooralsnog geen concrete plannen, maar we hopen die z.s.m te hebben.

Media
• Genoemd werd dat er op RTV Utrecht Teletekst stond: Aanstaande dinsdag GA. Het zou beter zijn wanneer er staat: Iedere dinsdag GA. Wie heeft dit contact met RTV Utrecht?

Occupy international
• Daniel werkt aan de vertaling van het werk van Occupy Wallstreet, die we ook voor de stand kunnen gaan gebruiken. Patrick meldt per mail dat er al vertalingen bestaan.
• Voorstel: laten we de Occupy-beweging in het buitenland goed in de gaten houden om inspiratie op te doen. ‘Adopteer je eigen Occupyer’ werd er voor de grap gezegd. Oftewel: ga mensen volgen en doe daar verslag van op de GA.

Occupy handboek
Onlangs is het Occupy handboek uitgegeven, dat geschreven is door mensen die door Occupyers gevraagd zijn. Wat in kritieken veel genoemd wordt is dat Occupyers niet zelf aan het woord zijn. Daarom dit voorstel: schrijf zelf een artikel over Occupy. Wat betekent Occupy voor jou? Op die manier maken we ons eigen handboek! Wordt vervolgd.

Bankrekening
Zoals in de vorige notulen te lezen was, heeft Occupy Utrecht een bankrekning via Frederik. Samen met Daniel gaat hij die beheren. Roxanne heeft de bankpas en de code. De bedoeling is om acties te bedenken, die te promoten via de website en donaties te vragen (doneren onder vermelding van naam van actie) en vervolgens het geld dat binnengekomen is te gebruiken voor materiaal en dergelijke.
Voordat er geld uitgegeven wordt, moet er eerst consensus over zijn binnen de GA.

Occupy kijkt naar de toekomst
Het is de komende tijd belangrijk om zoveel mogelijk mensen op een positieve manier te bereiken, zodat Occupy Utrecht kan groeien. Kunnen we op de website mensen vragen om Occupy te ondersteunen? We kunnen geinteresseerden uitnodigen om op een bepaalde dag te komen en meer te horen over wat Occupy Utrecht doet, waar we voor staan en wat zij voor Occupy kunnen betekenen.

Acties
Oproep aan alle Occupyers: draag onderwerpen aan voor acties, verzamel informatie en bedenk hoe je die actie zou kunnen vormgeven. We hebben nu een aanzet gemaakt en gaan op de volgende GA een eerstvolgende actie plannen en teken verdelen. Er is behoefte om zowel acties vóór als tegen te doen en hierin af te wisselen.
• Kunstmiddag: Kunst exposeren en kunstzinnig werken met elkaar. Hiervoor moet materiaal verzameld worden en contact gelegd worden met kunstenaars. Roxanne neemt dit op zich in samenwerking met Kaspar.
• Paraplu-actie: Oproep plaatsen om mensen te verzamelen die paraplu’s meenemen die met allerlei statements beschreven zijn. Misschien ook een keer bij de GA? Ga ervan uit dat bij de eerstvolgende GA waarop het regent, de paraplu’s massaal worden meegenomen. Met marker voor mensen die hun plu ter plekke willen volschrijven.
• Landelijke Occupy-acties: Roxanne vraagt zich af of het mogelijk is om in de zomertijd, wanneer veel Occupyers elders verkeren, in samenwerking met andere Occupy-steden landelijke Occupy-acties voor te bereiden. Op die manier kun je in verschillende steden toch een grote actie doen, daarbij is het goed om te netwerken en de banden warm te houden. Wie heeft hier een idee over?
• Stoffer en blik-actie: Symbolische actie om mensen bewust te maken van de rommel die onze samenleving achterlaat. Datum prikken om in de stad aan het werk te gaan, we maken samen schoon schip en dragen statements.
• Megastallen: Paulette verzamelt de informatie en denkt na over een mogelijke actie.
• Kernenergie: Paulette verzamelt de informatie en denkt na over een mogelijke actie.
• Statement-fietsen: Een leuke stadsfietstocht maken terwijl we statements dragen. Onderweg met mensen spreken. Deze actie kan ook op korte termijn gepland worden en zodoende gecombineerd worden met het zoeken naar een locatie.
• T-shirts drukken: Blanco katoenen t-shirts verzamelen en die bedrukken met statements.
• Langstudeerboete: Froukje heeft dit eerder genoemd, we vinden het een goed onderwerp voor actie en wachten haar idee hierover af.
• Mensen die tussen wal en schip vallen: Er zijn steeds meer mensen die op straat komen te staan of anderzijds in armoede moeten leven. We willen voor deze mensen dat hierover meer bekendheid komt en ook willen we mensen bewust maken van wat er speelt.
• Duurzaamheid: Eerder heeft Anita dit geopperd. Graag willen we hiermee verder, omdat het een breed en opbouwend onderwerp is.
• Overig genoemde actiepunten: daklozen, discriminatie, drugsgebruik.

Broodnodig
Paulette haalt nog steeds twee keer per week brood bij de biologische winkel in Bunnik. Waar kan ze dat nu het beste naartoe brengen, of wie kan het komen halen?

Aan alle Occupyers die elders verkeren; Occupy everywhere!

Comments

Picnic festival begint dit

Picnic festival begint dit jaar exact op de dag vd jaarviering van Occupy Wall Street in het EYE instituut. Hun thema dit jaar , New Ownership, is geïnspireerd op Occupy.

Nu heb ik het donkerbruine vermoeden dat jullie voor dit zéér exclusieve event niet als sprekers zijn uitgenodigd , laat staan dat jullie in staat zijn om de dagprijzen van 350,- EURO te betalen.

So, … why not mockupy Picnic festival ? http://www.picnicnetwork.org/festival

http://www.motherjones.com/mojo/2011/12/breaking-ows-occupies-movie-set-...