Tenten weg, Vergaderingen blijven op de Ganzenmarkt

[ P e r s b e r i c h t ]

Na diverse ernstige incidenten die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan bij de Occupy-demonstratie zagen de betogers zich genoodzaakt de Ganzenmarkt te verlaten. De incidenten concentreerden zich rond één persoon die zich bij de demonstratie wenste te voegen maar door de overige betogers werd geweigerd vanwege zijn gewelddadige gedrag. Hij weigerde te vertrekken en heeft meerdere demonstranten bedreigd en mishandeld.

Daarnaast is er in de nacht van zondag op maandag brand gesticht door een viertal 'nachtvlinders'. Bij dit incident heeft dezelfde persoon de controle over zichzelf verloren, daarbij een Occupy-sympathisant hard geslagen en een tent met een mes neergehaald. Zowel door Occupiers als door omwonenden is de politie herhaaldelijk opgeroepen. Toen na 2,5 uur een surveillancewagen aankwam zijn de agenten wonderbaarlijk genoeg niet uitgestapt en direct doorgereden.

Aangiften

Er is hieropvolgend door diverse demonstranten aangifte gedaan en er zijn klachten ingediend bij de politie. Opmerkelijk is dat de aangifte van een bedreiging niet werd aangenomen wegens ´onvoldoende grond´, en op hetzelfde moment de dader in kwestie op de Ganzenmarkt werd opgepakt. Al met al blijkt dat de afspraak om de veiligheid van Occupy te waarborgen door de politie van Utrecht weinig consequent nageleefd wordt.

Geen verbod

Maandag liet burgemeester Wolfsen via de media weten dat hij Occupy Utrecht heeft verboden. Tot op heden heeft Occupy Utrecht, noch haar advocaat een officieel besluit (verbod) van de burgemeester ontvangen. Van een daadwerkelijk verbod kan dus juridisch gezien geen sprake zijn.

Occupy Utrecht beraadt zich over haar toekomst en verwacht binnen korte termijn besluiten te nemen, waarbij geprobeerd wordt de veiligheid van de sympathisanten te waarborgen. In ieder geval zullen de openbare volksvergaderingen van Occupy op de dinsdagavond blijven plaatsvinden op de Ganzenmarkt en zullen er verdere acties ter bewustmaking blijven plaatsvinden.

Namasté

Comments

occupy utrecht

tja het is jammer dat de mensen waarvoor occupy haar strijd voert zo negatief zijn en niet willen inzien dat dit ook heel slecht is voor hun toekomst wat er nu in utrecht gebeurt.maar ik voel en denk dat zelfst de meest negatiefste persoon binnekort om hulp zal vragen bij occupy .
gegroet Hendrik (occupy Nijmegen)

Zolang jullie elkaar met

Zolang jullie elkaar met stoelen en dergelijke te lijf gaan kan ik de politie wel begrijpen.

Met omwonende bedoelen jullie zeker bewonende, die de politie hebben gebeld. Omwonende vinden het namelijk wel prima dat het tentenkamp opgeruimd is.