10 eenvoudige manieren om de Occupy-beweging te steunen zonder in een tentje te slapen

1. Verdiep je in de beweging

Google Occupy, bekijk de sites van de verschillende Occupy-bewegingen, kom praten en discussiëren met de Occupy mensen in jouw stad. Houd in de gaten van welke bron je informatie komt; de reguliere media worden vaak ook (indirect) financieel gesteund door grote corporaties en hebben soms andere belangen dan objectief nieuws te verspreiden.

2. Wees niet bang de beweging openlijk te steunen

Als je het idee van Occupy een warm hart toedraagt, en de veranderingen die we willen in de maatschappij goed vindt, wees dan niet bang wat anderen er van vinden. JIJ bent de verandering die we allemaal willen! Ga na voor jezelf waarom je de beweging steunt en praat erover met vrienden, familie, bekenden, je kinderen, op internet, in discussie-fora. Apathie is niet cool meer.

3. Volg de beweging ook op sociale media

De sociale media zijn de perfecte instrumenten om Occupy wereldwijd te volgen. Twitter (zie links onderaan), Facebook-groepen en -events, YouTube, overal wordt uitgebreid verslag gedaan, gediscussieerd, en inspirerende informatie gedeeld. Sluit je aan, tune in en doe ook mee!

4. Verplaats je geld naar een 'goede' bank

Dit is iets heel simpels, wat je in je eigen tijd in alle anonimiteit kunt doen. Zet je zuurverdiende geld op een rekening bij een bank die het niet investeert in wapenhandel, kinderarbeid en nare regimes.

5. Laat voedsel bezorgen bij de Occupy-beweging in jouw stad

Zoek een pizzeria, snackbar of ander restaurant en vraag ze een maaltijd af te leveren bij het Occupy kamp in jouw stad. Een pizza zal niet iedereen voeden, maar dat zoeken de kampeerders zelf wel uit! Je kunt uiteraard ook zelf wat brengen.

6. Zamel in en breng het langs

Hang een papier op in je flat, op kantoor of bij de school van je kinderen om zaken in te zamelen die de Occupiers goed kunnen gebruiken. Suggesties: tenten, dekens, regenkleding, voedsel, slaapzakken. Nog efficiënter: vraag aan de kampeerders in jouw stad wat ze nodig hebben en probeer hier aan te komen.

7. Geef wat geld

All Occupy kampementen hebben een donatie-pot staan. Geef wat geld, zodat men voedsel en andere benodigdheden kan kopen.

8. Kom langs en toon je steun

Niets is zo hartverwarmend als mensen die langs komen lopen en aangeven dat ze Occupy ook steunen. Als het kan, kom eens naar een General Assembly en luister en doe mee met je goede ideeen. De meeste kampementen hebben iedere avond om 19.00 een general assembly.

9. Kom als je extra nodig bent

Er worden regelmatig speciale activiteiten georganiseerd, zoals een protest-mars of een dag met presentaties. Hoe meer mensen er dan zijn, des te meer aandacht zal de Occupy-beweging krijgen in de media. Dus kom langs en toon je solidair, zodat iedereen kan zien dat de beweging niet alleen uit de kampeerders bestaat! Zet jezelf ook op de plaatselijke mailinglist voor meer info later.

10. Als je dichtbij woont, laat de kampeerders dan douchen en de was doen bij je thuis

Je kunt hier duidelijk afspraken over maken, zoals bijvoorbeeld alleen tussen bepaalde uren en/of maximaal twee per dag.

Websites: occupytogether.org - occupyamsterdam.nl - occupyutrecht.nl Twitter: #ows - #occupytogether - #globalchange - #occupyamsterdam - #occupyutrecht Facebook: occupy wall st - occupy together - occupy amsterdam - occupy utrecht Informatieve films: Inside Job, The Corporation, Money as Debt