OpenSource

Opensource

De zandbak is tijdelijk op vakantie tot er weer meer vrijwilligers zijn. Zin om mee te helpen een open en vrij internet cafe te runnen? Kom eens langs op de bar avond!

De Zandbak is een werkplaats in Leiden en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in open source software. De ruimte is ingericht met gratis verkregen en ‘overbodig geworden’ computers die met open source software werken. De vrijwilligers van De Zandbak zijn hard aan het werk om het netwerk, met de computers waarop je gratis kan internetten, in orde te houden en te verbeteren, de web- en mailserver draaiende te houden en te leren werken met de voor een aantal relatief nieuwe ‘open source’ software. Binnenkort volgt meer info over de achtergronden van de opensource en vrije software beweging, internet, Linux en andere gerelateerde zaken.

Locatie van De Zandbak

De Zandbak is een project dat in de Multipleks plaatsvindt. De Uberfleks Multipleks is een gekraakte vrijplaats annex woonwerkplek in een kantoorflat dat daarvoor lange tijd leegstond. Het pand bevindt zich links tegenover het Centraal Station in Leiden en is dus goed bereikbaar. Het adres is Schuttersveld 1, de ingang vindt je op de hoek van de grote zwarte flat links als je het stations uitkomt (naast de grafity schutting), aan het stationsplein.

Openingstijden

We zijn geopend op dinsdag van 18:00 tot 22:00 en zondag van 16:00 tot 23:00. Mail naar info[at]zandbak.org als je op een andere dag wil komen om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is.

Donaties

Donaties zijn uiteraard altijd welkom, ook zeker in de vorm van hardware, oudere pc’s en/of onderdelen.. oftewel een goed excuus om eens goed op te ruimen en alle oude zooi (niet onze woorden) mee te nemen naar de zandbak. mail naar info[at]zandbak.org of kom een keertje langs.

English:

General Information

De Zandbak (The Sandbox) is an initiative launched by volunteers to promote open source projects. The activities at this moment are an internet cafe, website/mail hosting and the support of other initiatives located in the Multipleks.

Location

Schuttersveld 1 (entrance at the corner of the black flat) in Leiden near the Central Station.

Opening Times

Tuesday from 18:00 to 22:00 during the eating cafe Het Boze Konijn (The Angry Rabbit) and Sunday from 16:00 till 23:00.

Donations

Since we try not to charge anything for the internet cafe and web hosting, donations are welcome. Also “old” hardware is very welcome.