Vega

Volkskeuken Het Boze Konijn

Op het moment is het boze konijn op vakantie. Zodra er weer nieuwe vrijwilligers zijn beginnen we weer!

Je kent waarschijnlijk wel de reclames over het koken met vlees:” Kip het meest veelzijdige stukje vlees”, “Doe eens iets anders met varkensvlees.” Maar nooit zie je een spotje: Creatief met de kikkererwt,of 100 manieren om een pompoen te versieren.

Ondanks deze beeldvorming keren steeds meer mensen zich af van de misstanden in de bioindustrie,de chemische bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden in de landbouw en de ongezonde kunstmatige kleur en smaakstoffen in supermarktproducten.De voedingsindustrie anticipeert op deze onvrede door meer dure vleesvervangers en biologische producten op de markt te brengen. Het is voor de commercie interessant om de goedverdienende,kritische consument in ieder geval een keuze te geven. Maar kenmerkend voor de vervreemding van voeding en onwetendheid over de manier waarop het geproduceerd wordt is juist deze allesoverheersende McDonalds consumptielogica.

Het is tijd om daadwerkelijk anders te denken en handelen vindt het Boze Konijn. Bij deze Voku wordt alleen plantaardig en zoveel mogelijk ecologisch gekookt.Dat dit alles betaalbaar en ook nog eens heel lekker kan beamen de mensen die regelmatig komen eten.Maar zelf proeven is geloven. De vaste kookploeg stelt het erg op prijs als bezoekers zich actief opstellen en bijvoorbeeld meehelpen met de afwas. Het boze konijn is namelijk geen service maar een gelegenheid waar creativiteit en initiatief voorop staan.

Op DINSDAG vanaf 19u00 serveren de medewerkers van het Boze Konijn je een heerlijke maaltijd bereid met biologische en uitsluitend plantaardige ingredienten.

Prijs voor al dit lekkers? 2.50 euro, wees wel op tijd want de eetbonnen zijn soms heel snel uitverkocht.

Lijkt het je leuk om eens te komen helpen met koken op donderdag? Kom langs of neem contact op met ons: info[at]multipleks.org